Paménta baja global taun hareup bakal ngahontal ampir 1.9bn ton

Asosiasi Baja Dunia (WISA) parantos ngaluarkeun ramalan paménta baja jangka pondok pikeun 2021 ~ 2022. Asosiasi Baja Dunya ngaramalkeun yén paménta baja global bakal ningkat 4,5 persén ka 1,8554 juta ton dina 2021, saatos ningkat 0,1 persén di 2020. Dina 2022, paménta baja global bakal terus ningkat ku 2,2 persén ka 1,896,4 juta ton. Nalika usaha vaksinasi global ngagancangkeun, WISA yakin yén panyebaran varian novel Coronavirus moal deui nyababkeun gangguan anu sami sareng gelombang COVID-19 sateuacana.
Dina taun 2021, dampak ulang gelombang anyar COVID-19 dina kagiatan ékonomi di ékonomi maju parantos dikirangan ku léngkah-léngkah konci anu langkung ketat. Tapi pamulihanna dirusak, antara lain, ku séktor jasa anu katinggaleun. Dina taun 2022, pamulihan bakal langkung kuat sabab paménta pent-up terus dileupaskeun sareng kapercayaan bisnis sareng konsumen nguatkeun. Paménta baja di ékonomi maju diperkirakeun ningkat ku 12.2% dina 2021 saatos turun ku 12.7% dina 2020, sareng ku 4.3% dina taun 2022 ngahontal tingkat pra-épidémik.
Di Amérika Serikat, ékonomi terus pulih steadily, didorong ku unleashing paménta pent-up jeung réspon kawijakan kuat, kalawan tingkat GDP nyata geus surpassing puncak ngahontal dina kuartal kadua 2021. A kakurangan sababaraha komponén ieu hurting paménta baja, nu geus buoyed ku recovery kuat dina manufaktur mobil jeung barang awét. Kalayan tungtung booming padumukan sareng kalemahan dina konstruksi non-padumukan, moméntum konstruksi di Amérika Serikat ngirangan. Pamulihan harga minyak ngadukung pamulihan investasi di sektor énergi AS. Asosiasi Baja Dunia nyatakeun bakal aya poténsi anu langkung luhur pikeun paménta baja upami rencana infrastruktur Présidén AS Joe Biden disatujuan ku Kongrés, tapi pangaruh anu saleresna moal dirasakeun dugi ka akhir taun 2022.
Sanaos gelombang ulang COVID-19 di EU, sadaya industri baja nunjukkeun pamulihan anu positif. Pamulihan paménta baja, anu dimimitian dina satengah kadua taun 2020, parantos ningkat nalika industri baja EU pulih. Pamulihan paménta baja Jerman dirojong pisan ku ékspor anu saé. Ékspor anu saé parantos ngabantosan sektor manufaktur nagara éta bersinar. Tapi, pamulihan paménta baja di nagara éta kaleungitan moméntum kusabab gangguan ranté pasokan, khususna dina industri mobil. Pamulihan paménta baja di nagara éta bakal nguntungkeun tina tingkat pertumbuhan anu rélatif luhur dina konstruksi di 2022 sabab séktor manufaktur ngagaduhan backlog pesenan anu ageung. Italia, anu paling hese ditarajang ku COVID-19 di antara nagara-nagara Uni Éropa, pulih langkung gancang tibatan blok anu sanés, kalayan pamulihan anu kuat dina konstruksi. Sababaraha industri baja di nagara éta, sapertos konstruksi sareng perkakas bumi, diperkirakeun uih deui ka tingkat pra-pandémik dina ahir taun 2021.


waktos pos: Nov-04-2021